Ce să facem să nu se lase buretele?

Orice produs de tapiterie are o durata de viata care, in functie de gradul de folosinta si calitatea materialelor produsului, poate sa fie intre 5-20 ani. Pentru a va bucura cat mai mult de canapeaua sau coltarul dumnevoastra, am facut o lista de lucruri importante la care trebuie sa fiti atenti.

1. Atentie mare cand cumparati produsul.
In primul rand, produsul trebuie sa aiba o rama, fie cu plasa de arc, fie cu lamele elastice din lemn fie cu arc sinusoidal. Trebuie sa va feriti de sezuturile care sunt doar din spuma asezata pe o placa de pal.
Puteti verifica in orice magazin ce se afla sub sezutul produsului, de obicei la partea de extensie:
– daca sezutul este pe plasa de arc (sezut de tip relaxa) – atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Aceste sezuturi sunt special concepute pentru o rezistenta in timp a spumei.
– Daca sezutul nu este pe plasa de arc, atunci trebuie sa verificati daca are fie arc sinusoidal, fie lamele elastice, ambele sunt foarte bune, diferenta se simte doar la moliciunea sezutului.
– Daca sezutul nu are nici unul din elementele de mai sus, iar sub burete nu se vede decat o placa de pal, atunci cu siguranta produsul este unul ieftin, dar tot atat va si rezista. Pentru a rezista in timp, buretele trebuie sa „respire”, trebuie sa aiba de unde ” sa isi traga aer” pentru a putea reveni de fiecare data la forma initiala. Pe o placa de pal, nu are cum sa faca asta, prin urmare el isi va pierde forma si elasticitatea in cateva luni.

2. Atentie si la densitatea spumei.
In general, producatorii nu creeaza produse cu rame sofisticate pe care sa puna un burete de densitate foarte mica – nu ar avea sens. Totusi, intrebati in magazin ce densitate are buretele de pe coltarul dumnevoastra. Pentru persoanele cu greutate mare, este nevoie de o spuma de densitate mai mare decat pentru persoanele cu greutati normale. (unei persoane obisnuite, o spuma cu densitate foarte mare poate sa ii para tare) Daca stiti ca un membru al familie are o greutate peste limitele normale, solicitati producatorului sa foloseasca o spuma de densitate mai mare.

3. Nu stati permanent in acelasi loc
Este indicat sa mai lasati spuma sa „respire”, sa isi revina. Din cand in cand, incercati un loc nou pe canapea

4. Nu sariti pe canapea
Uneori aspectul de „sezut lasat” nu este neaparat din cauza buretelui. In general, daca se sare pe produs, se pot afecta arcurile sau lamelele iar reparatia in astefel de cazuri este destul de costisitoare.

Va dorim sa va bucurati cat mai mult timp de canapele!

P.S: Nu avem canapele pe placa de pal, dar ne puteti verifica oricum.


Related Posts

Leave a comment