Burete sau spumă? Cum să alegi un produs care să nu „se lase”

Foarte des am fost intrebati de clientii nostri daca un anumit produs are sezutul din burete sau din spuma si am observat o teama de acest element al canapelelor numit „burete”. Pentru inceput, as vrea sa lamurim ca spuma poliuretanica sau „buretele” reprezinta acelasi lucru, adica acel element al canapelei care trebuie sa va ofere exact ceea ce cautati: confortul. Doar nu vreti sa dormim pe scanduri sau pe arcuri, nu?

Orice canapea trebuie sa aiba o schelet din lemn si o rama pe care se va aseza spuma. In functie de modelul produsului sau de stilul producatorului, aceasta rama poate sa fie cu lamele elastice din lemn, cu arc sinusoidal, sau cu plasa de arcuri elicoidale. Indiferent ce se afla in interior, deasupra va fi intotdeauna spuma poliuretanica – sau buretele.

Stiu ca ati patit sa „se lase buretele” in scurt timp de la cumpararea unui produs. Ca sa nu mai patit asta, verificati ca produsul pe care il cumparati sa aiba rama! Din motive de reducere a costurilor pentru a obtine un pret atractiv al produselor, anumiti producatori asaza buretele direct pe o placa de pal, fara sa mai creezee o rama speciala pentru sezut. Puteti verifica in orice magazin ce se afla sub sezutul produsului, de obicei la partea de extensie:
• daca sezutul este pe plasa de arc (sezut de tip relaxa) – atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Aceste sezuturi sunt special concepute pentru o rezistenta in timp a spumei.
• Daca sezutul nu este pe plasa de arc, atunci trebuie sa verificati daca are fie arc sinusoidal, fie lamele elastice, ambele sunt foarte bune, diferenta se simte doar la moliciunea sezutului.
• Daca sezutul nu are nici unul din elementele de mai sus, iar sub burete nu se vede decat o placa de pal, atunci cu siguranta produsul este unul ieftin, dar tot atat va si rezista. Pentru a rezista in timp, buretele trebuie sa „respire”, trebuie sa aiba de unde ” sa isi traga aer” pentru a putea reveni de fiecare data la forma initiala. Pe o placa de pal, nu are cum sa faca asta, prin urmare el isi va pierde forma si elasticitatea in cateva luni.

In concluzie, nu trebuie sa va fericiti de produsele din burete. Spuma poliuretanica (buretele) este exact elementul care va ofera confirtul mult cautat, dar produsul trebuie ales cu atentie.

Un rol foarte important in calitatea unui produs il are densitatea spumei, dar mai multe detalii despre asta intr-un articol viitor.


Related Posts

Leave a comment